yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın kapıları özellikleri ilgili mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir kellelık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Montaj sürecinde uran olarak bütün kurallara yarar şekilde yerleştirilen bir numara kanatlı yangın kapısı, autarı sahih açılacak şekilde kullanılır.

Yangın Kapısı esas amacı insanoğluın pert gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın Bapsı Nasıl Asılmışr? Her binanın malik evetğu düz ve ihtiyacı oda önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı spesiyalist takımlar tarafından strüktürlmaktadır.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri içermektedir.

Başkaca, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, yarar şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın Bapsı Kilidi kapının tabiatıyla kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve tütünın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı pıtrakı sıkıcaya kapanmaktadır.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın bapları salt müstacel durumlarda binadan kaçışı peylemek değil, aynı zamanda yangın kadar durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kabil yangına dayanıklı malzemelerden yangın kapısı üretilen bu kapılar özelliklerine bakarak yanmadan 120 dakikaya derece dayanabilirler. Esrar sızdırmayan yangın kapısı zehirlenmelerin önüne geçer. Müstacel çıkış kapıları olarak da andaçlan bu kapıların yararlanmaı hoppadak yemeden içmeden her binada zorunludur. Dayanıklılığı sebebiyle yangının yayılmasını sınırlı bir süre engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin ulaşma süresine kadar vakit kazanmanızı esenlar.

Yangın bapsı nite bakım strüktürlmalıdır? Yangın kapıları muntazam hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın teamüllevselliğini ve yangın dayanıklılığını uydurmak sinein önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrolör edilmesi, kapının esaslı bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin muhakkak bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yeterli bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çhileıştığının arama edilmesini kucakerir. Antrparantez, yangın bapsı Yangın Çıkış Kapısı üzerindeki etiketlerin ve medarımaişetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin semtı düzen opsiyonel olarak alınan hidrolik dal ile elan sık kullanım sağlamlanabilir.

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, Yangın Çıkış Kapısı ivedili çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız salim olduğu kadar, şık bir görünüm sağlamlayabilmek için kullanılacağı mekana bakılırsa bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü bar sistemi, yangın simultane kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Uslu kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış kapıları olarak hoppadak elden her türlü konstrüksiyonlarda kullanılmaktadır.

Report this wiki page